Οι Γιορτές των Ελλήνων


%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CE%B8%CE%AD%CE%B1%CF%82+2

Σε τόπους Δύναμης την μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου, την πιο φωτεινή

ανοίγοντας την ενεργειακή πύλη του παραρμητικού σταυρού στις

 ο μοίρες του Καρκίνου.

Απο την Επιτροπή Προμηθείων εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με τις γιορτές που θα τελεστούν στις 19,20 και 21 Ιουνίου στον Όλυμπο:

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ 2009
promitheia@gmail.com

http://promitheia.wordpress.com/

Εκδηλώσεις τιμής
προβολής και ανάδειξης
της ελληνικής θέασης του κόσμου

Θεσσαλονίκη 15/5/09

Προμήθεια 2009: Συνεργασία και ενότητα του ελληνοπρεπούς χώρου

Σε σύσκεψη της Επιτροπής Προμηθείων στις 3/5/09, πάρθηκε η απόφαση της ενίσχυσης των κοινών και ενωτικών πρωτοβουλιών στις επιμέρους εκδηλώσεις και τα δρώμενα των Προμηθείων, ως έκφραση προώθησης της τάσης προς ενωτική και αρμονική σύζευξη μεταξύ των διαφόρων φορέων του ελληνοπρεπούς χώρου. Μια έκφραση που τα Προμήθεια, απ’ την αυγή της ύπαρξής τους, πρότασσαν ως ευγενή στόχο. Αυτή η τάση, της από κοινού δηλ. συν-διοργάνωσης των διαφόρων δρώμενων από τους ενδιαφερόμενους φορείς, εκδηλώνεται φέτος σε όλες τις επί μέρους εκδηλώσεις των Προμηθείων. Στα αθλητικά δρώμενα, στις φιλοσοφικές συναντήσεις, στο κυρίως δρώμενο, στις τελεστικές πράξεις.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς (συλλόγους, σωματεία, μη κερδοσκοπικές εταιρείες, ομάδες) που με ιδιαίτερη προθυμία, γραπτώς ή προφορικώς, απάντησαν θετικά στο κάλεσμα της Επιτροπής Προμηθείων για ενωτικές πρωτοβουλίες συν-διοργάνωσης των επιμέρους δρώμενων. Η προθυμία τους, η αρμονική συνεργασία τους και οι προετοιμασίες στις οποίες ήδη προχωρούν για την από κοινού τέλεση των δρώμενων, αποτελεί ποιοτικό άλμα στις σχέσεις μεταξύ των διαφόρων φορέων του ελληνοπρεπούς ρεύματος. Ένα ποιοτικό άλμα που είχε ήδη αρχίσει να λαμβάνει μορφή σε όλη τη διάρκεια των προηγουμένων μηνών, και που στις εκδηλώσεις των Προμηθείων επισφραγίζεται με θέρμη αναδεικνύοντας τη συλλογική διάσταση των δράσεών μας.

Το κίνημα της επανελλήνισης δεν μπορεί παρά να στηρίζεται στην ομοψυχία όλων των ελληνικά σκεπτομένων. Καλούμε για άλλη μια φορά τους (ελάχιστους) φορείς που απάντησαν αρνητικά στην πρόσκληση για ενωτικές διεργασίες κατά την τέλεση των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, αρνούμενοι τη συνεργασία με άλλους φορείς, να ξανασκεφτούν το χρέος που πρέπει να μας διέπει όλους και να προσέλθουν στα Προμήθεια. Τους τιμούμε και τους περιμένουμε να συνεισφέρουν με την παρουσία τους και με το δυναμικό τους, μέσα από ενωτικές διαδικασίες αλληλοϋποστήριξης, συνεργασιών και συνοχής. Η άρνηση συμμετοχής στην κορυφαία εκδήλωση της ελληνικής κοσμοθεάσεως και η εσκεμμένη αποχή, αποτελεί οπωσδήποτε αναφαίρετο και σεβαστό δικαίωμα του καθενός, φρονούμε όμως ότι ελάχιστα συνεισφέρει στους κοινούς μας στόχους και τα ιδεώδη που θα πρέπει να μας εμπνέουν.

Τα Προμήθεια 2009 (19, 20 & 21 Ιουνίου) προβλέπεται να τελεστούν με ιδιαίτερη ομοψυχία, κλέος και αίσθηση τιμής στις προγονικές επιταγές. Εκτός από τους φορείς ανά την Ελλάδα που θα κοσμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις, φέτος λαμβάνουν ενεργά μέρος συμμετέχοντας άμεσα στη διοργάνωση και στα δρώμενα οι εξής, μέχρι στιγμής, σύλλογοι και ομάδες:

Πολιτιστικός Σύλλογος ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ΠΥΡΦΟΡΟΣ  – Πολιτιστικός Σύλλογος ΑΠΟΛΛΩΝ – Σύλλογος Μαραθωνίων Μακεδονίας – ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ – Περιοδικό “Ο Κήπος του Επίκουρου” – Λατρευτική Κοινότητα ΛΑΒΡΥΣ – Φίλοι της Επικούρειας φιλοσοφίας “Κήπος της Θεσσαλονίκης” – Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών – Ελλήνων Αρχαιοθρήσκων Ιερόν Σωματείον ΕΛΛΗΝΑΪΣ  – Αρχαιοπρεπές Άγημα ΑΡΕΣ ΑΝΑΞ – Φίλοι της Επικούρειας Φιλοσοφίας “Ο Κήπος της Αθήνας” – Κοινότης Ελλήνων ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ – Πολιτιστικός Σύλλογος ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΝΑΟΣ – Ομάδα “E” Ελλήνων – Πολιτιστικός Σύλλογος ΚΟΙΝΟΝ ΕΥΒΟΕΩΝ – Σύλλογος Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ – ΜΥΘΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΑ ΔΡΟΜΕΣ ΚΗΠΟΣ – Θεατρική Ομάδα ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΥΣ  – Θεατρική Ομάδα  ΑΝΑΣΣΑ ΓΑΙΑ ΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ. Τα μουσικά σχήματα “Κάβειρος“, “Δειπνοσοφιστές“, “Ανάσες“. Συμβάλλουν επίσης με την παρουσία τους και το έργο τους ο κινηματογραφιστής Θεόδωρος Μαραγκός, η ποιήτρια Γεωργία Αλεξίου – Γοργώ και οι συνθέτες Δημήτρης Πάνας, Αλέξανδρος Χάχαλης, Βασίλης Γαλανός, Δημήτριος Μιχάκης – Αλέξανδρος.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί εντός των επομένων ημερών. Ευπρόσδεκτοι στις γιορτές των Προμηθείων είναι όλοι όσοι νιώθουν πως η διαύγεια σκέψης και οι αξίες των προγόνων μας, μπορούν ν’ αποβούν βατήρας πνευματικής παλιγγενεσίας και αντίστασης στους μαζικούς ισοπεδωτικούς μηχανισμούς της εποχής μας.

Οράτε το μέλλον, ευγένειαν ασκείτε, επαινείτε αρετήν

Έρρωσθε κι ευδαιμονείτε!

Επιτροπή Προμηθείων 2009

 

PrometheusFueger

Προμηθέας , επαναστάτης, λυτρωτής  και ευεργέτης των ανθρώπων!

Οι πολεμιστές της Λάϊον

Advertisements

One thought on “Οι Γιορτές των Ελλήνων

  1. Με την βοήθεια του Προμηθέα ,ο άνθρωπος δάμασε και χρησιμοποίησε τη φωτιά. Μ’αυτό σαν μέσο και σαν όπλο, εξελίσσεται. Είναι συμβολικά το πιο δυναμικό στοιχείο στην ιστορία του. Πάντα η φωτιά ήταν κεντρικό στοιχείο στις γιορτές του Ηλιοστασίου .γιατί σχετίζεται με το φως , τον Ήλιο ,το πνεύμα το πύρινο στοιχείο.
    Ο Απόλλωνας, ο πνευματικός Ήλιος του ανθρώπου, η εξελικτική του ανύψωση. Το φώς που αστράφτει και φωτίζει, ο Ήλιος Φοίβος, που η πηγή του είναι η Ουσία. Ο Νους που θέλει να στηρίξει τα καινούργια σύνορα μέσα στην ύλη. Ένας νέος άνθρωπος γεννιέται και μέσα του αρχίζει να λάμπει το νέο φώς ,ο Νέος τρόπος ζωής. Μέσα από μία αγαστή συνεργασία , Μούσες, Χάριτες, Ώρες, Άνθρωποι, Ζώα, Φυτά, ακολουθούν τον Απόλλωνα, με την αρμονική συμφωνία της λύρας του και τον ωδικό χορό, στον δρόμο προς τον Όλυμπο.
    Ο Απόλλων είναι φύλακας των Πυλών και των Δρόμων των Ηλιοστασίων. Οι Δελφοί,τόπος δύναμης, έχουν άμεση σχέση με τον κοσμικό άξονα που συνδέει τη Γη με τον Ήλιο και τίποτα δεν είναι ξεκομμένο και μοναχικό, αντίθετα όλα είναι αλληλοσυνδεδεμένα πάνω σε ένα παγκόσμιο γεωδαιτικό δίχτυ. Σαν αυτό που απεικονίζεται στον ομφάλιο λίθο των Δελφών. Το χειμερινό Ηλιοστάσιο ταυτίζεται με το Βορρά, το θερινό με το Νότο, η Εαρινή ισημερία με την Ανατολή και τη Φθινοπωρινή με τη Δύση.
    Πάνω στο Αρμα της Φωτιάς λοιπόν, όλοι οι Ελληνες, για να βρούμε τον πραγματικό μας προορισμό!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s